Vaniljmuffins med hallon

124 röster
30 m
Vaniljmuffins med hallon
Foto: TV4

Saftiga vaniljmuffins med hallongömma och pärlsocker. Superenkla att baka, ännu enklare att äta upp.

Visa mer
30 m

Du behöver

Muffinssmet

  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 15 g bakpulver [1 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker
  • 5 g vaniljpulver
  • 160 g strösocker [2 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 250 g mjölk, rumstempererad [2,5 dl]
  • 50 g olja [0,5 dl]

Fyllning

  • hallonsylt
  • frysta hallon, tinade

Dekoration

  • pärlsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker- och pulver samt strösocker i en bunke.
  3. I en annan skål vispar du ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt.
  4. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta ihop till en slät och fin smet.
  5. Lägg muffinsformar i en cupcakesplåt, fyll hälften av formen med smet.
  6. Spritsa i lite hallonsylt, tryck ned några tinade hallon och strö över pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna, förvara torrt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...