Uppiggande kaffeglass med chokladöverdrag

Uppiggande kaffeglass med chokladöverdrag
Foto: Ellinor Jidenius
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Uppiggande kaffeglass med chokladöverdrag

5 ingredienser

10 m + tid i frys

Att kaffe gör sig bra i kall form är ingen nyhet. Här har jag gått all in och fryst in sötat kaffe i glassformar och sen doppat i choklad. En riktigt läcker och uppgiggande glass!

Ingredienser

  • 8 dl kaffe (sötat)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk kakao
  • 1 msk agavesirap
  • pistagenötter

Gör så här

  1. Häll kaffet i glassformar och ställ i frysen.
  2. Värm kokosolja med kakao och agave till en slät chokladsås som du häller över glassarna när de fryst ordentligt.
  3. Toppa med pistagenötter.