Ungersk gryta

16 röster
6
Ungersk gryta
Foto: TV4

Den här grytan har verkligen kraft i smaken.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • ca 1,4 kg grytbitar t.ex. högrev
  • salt och peppar
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk kumminfrö
  • 6 kryddpepparkorn
  • ca 5 dl nötbuljong från tärning
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn bitarna väl och lägg i gryta. Strö på paprikapulvret och mjölet och vänd runt.
  2. Bryn löken och lägg i. Tillsätt de övriga ingredienserna och slå sist på buljongen.
  3. Låt grytan småkoka tills köttet är mört ca 45 minuter. Kokt ris passar bra till.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept