Ungersk gryta

Ungersk gryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ungersk gryta

12 ingredienser

Den här grytan har verkligen kraft i smaken.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,4 kg grytbitar (t ex högrev)
  • salt
  • peppar
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk hel kummin
  • 6 kryddpepparkorn
  • ca 5 dl nötbuljong från tärning
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn bitarna väl och lägg i gryta. Strö på paprikapulvret och mjölet och vänd runt.
  2. Bryn löken och lägg i. Tillsätt de övriga ingredienserna och slå sist på buljongen.
  3. Låt grytan småkoka tills köttet är mört ca 45 minuter. Kokt ris passar bra till.