Pastasallad med rostad paprika och chèvre
Pastasallad med rostad paprika och chèvre
13 ingredienser
Pastasallad är en bra bas på det gående bordet. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur boken Mat i blomstertid.
Lägg de varma paprikorna i en skål och täck med plast, då går det lättare att få av skalet när de svalnat.
Ingredienser
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 1 msk olivolja
- 6 port pasta (t ex farfalle)
- 300 g chèvreost
- 200 g babyspenat
- 2-2,5 dl valnötter
dressing
- 1 dl olivolja
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk grovkornig senap
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Kärna ur paprikorna och dela var och en i 4 lika stora delar.
- Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper, pensla på lite olivolja och rosta i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Paprikorna ska få mörk färg, skalet ska nästan bli svart och bubbla.
- Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Låt paprikabitarna svalna något och dra sedan av skalet och skär dem i mindre bitar.
- Häll upp pastan i en stor skål, lägg i paprikan och spenaten, smula på osten och strö över valnötterna.
- Rör ihop dressingen och ringla den över pastasalladen.