Baconsallad med ägg och gröna ärtor

Snabbt och enkelt med bacon
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Baconsallad med ägg och gröna ärtor

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Middag hos oss

11 ingredienser

Får man inte tag på färska sockerärtor är det även jättegott med gröna ärtor på burk. /Ulrika & Anna

Receptet är beräknat för 4–6 portioner.

Ingredienser

  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 isbergssallad
  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 rödlök
  • 2-3 tomater, gärna i olika färger
  • 0,5 gurka

dressing

  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk ketchup
  • salt

Gör så här

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt.
  2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
  4. Fördela salladen på ett stort fat.
  5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
  6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
  7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
  8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
  9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.