Ugnsstekt fläskkarré med potatiskrona

4 röster
6
Ugnsstekt fläskkarré med potatiskrona
Foto: TV4

För hungriga gäster.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • ca 1,2 kg fläskkarré med ben
  • salt
  • malen kryddpeppar

Potatiskrona:

  • 0,75 kg potatis, skalad och grovriven
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 purjolök, skivad

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås

Servera:

  • gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en ugnsform. Slå 3/4 dl vatten i botten på formen. Sätt in köttet mitt i ugnen.
  2. Krydda potatisrivet med salt och peppar. Rör ned mjölet och blanda med det mesta av purjon. Slå smeten i en smord och bröad ringform. Lägg på några tunna skivor margarin och ställ in formen bredvid köttet.
  3. Beräkna stektiden till ca 1 1/2 tim för köttet, 75° – 77° om man har termometer – 1 tim för potatisen.
  4. Skiva köttet. Vispa ur formen med lite buljong och slå skyn över. Vänd upp potatisen. Blanda såsen och slå över, garnera med purjo.
26 januari 2009

Fler goda recept