Ugnspannkaka med grädde och färska bär

Ugnspannkaka med grädde och färska bär

8 ingredienser

40 m

Det här receptet är så enkelt och så uppskattat. Variera tillbehören med olika färska bär, honung, grädde, sylt eller annat favorittillbehör.

Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl special

Ingredienser

portioner ugnspannkaka
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • smör (till formen)

Servering

  • grädde, vispad
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa tills du har en helt slät smet.
  3. Smöra en ugnsform, ca 20x30 cm.
  4. Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera med vispad grädde och färska bär.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Pannkakstårta med grädde och färska bär

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer