• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnspannkaka med grädde och färska bär

Ugnspannkaka med grädde och färska bär Kungsörnen
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Ugnspannkaka med grädde och färska bär

4 steg att laga

8 ingredienser

40 m

Det här receptet är så enkelt och så uppskattat. Variera tillbehören med olika färska bär, honung, grädde, sylt eller annat favorittillbehör.

Baktips!
Testa även Kungsörnen Vetemjöl special

Kungsörnen vetemjöl special

Ingredienser

  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • smör (till formen)

Servering

  • grädde, vispad
  • färska bär

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa tills du har en helt slät smet.
  2. Smöra en ugnsform, ca 20x30 cm.
  3. Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera med vispad grädde och färska bär.
Tips!
Pannkakstårta med grädde och färska bär