Ugnspannkaka carbonara

POPULÄRT
koket.se
Ugnspannkaka carbonara
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Ugnspannkaka carbonara

18 ingredienser

1 h

En riktigt god variant på ugnspannkaka där inspiration och smak kommer från den italienska pastaklassikern spaghetti carbonara. Bjud med ricottakräm och citrondressad rucola.

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Ugnspannkaka

  • 160 g pancetta, guanciale eller linkande
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g pecorinoost, finriven eller parmesan
  • svartpeppar

Ricottakräm

  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Rucolasallad

  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • 0,5 citron, färskpressad saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek pancettan i en stekpanna på medelhög värme tills den blir krispig. Låt svalna.
  2. Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Vispa i mjölken i omgångar. Vispa till en helt slät smet.
  3. Tillsätt äggen, den stekta pancettan och osten. Smaka av med rikligt med svartpeppar.
  4. Häll smeten i en in oljad ugnssäker form ca 20x30 cm.
  5. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.
  6. Blanda ihop ricotta, citronskal och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål, ringla gärna över lite extra olivolja.
  7. Lägg rucolan i en salladsskål. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja. Salta och peppra. Vänd runt.
  8. Ta ut ugnspannkakan och låt den svalna något före servering. Bjud pannkakan med rucolasallad och ricottakräm.