Ugnspannkaka carbonara
Ugnspannkaka carbonara
18 ingredienser
1 h
En riktigt god variant på ugnspannkaka där inspiration och smak kommer från den italienska pastaklassikern spaghetti carbonara. Bjud med ricottakräm och citrondressad rucola.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Ugnspannkaka
- 160 g pancetta, guanciale eller linkande
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g pecorinoost, finriven eller parmesan
- svartpeppar
Ricottakräm
- 250 g ricotta
- 1 citron, finrivet skal
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Rucolasallad
- 65 g rucolasallad
- olivolja
- 0,5 citron, färskpressad saft
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Stek pancettan i en stekpanna på medelhög värme tills den blir krispig. Låt svalna.
- Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Vispa i mjölken i omgångar. Vispa till en helt slät smet.
- Tillsätt äggen, den stekta pancettan och osten. Smaka av med rikligt med svartpeppar.
- Häll smeten i en in oljad ugnssäker form ca 20x30 cm.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 35-40 minuter.
- Blanda ihop ricotta, citronskal och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål, ringla gärna över lite extra olivolja.
- Lägg rucolan i en salladsskål. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja. Salta och peppra. Vänd runt.
- Ta ut ugnspannkakan och låt den svalna något före servering. Bjud pannkakan med rucolasallad och ricottakräm.