Ugnskassler med grön potatissallad

0 röster
4
Ugnskassler med grön potatissallad
Foto: TV4

En härlig sommarrätt med lite asiatisk smak. Salladen blir godast om den får stå en stund och dra.

Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kasslerkotletter (tunna kotletter)
  • ca 230 krossad ananas (1 burk)
  • 1 syltad ingefära, eller några stänk torkad

Sallad

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 1 purjolök
  • 250 g frysta ärter
  • 200 g majonnäs
  • 3-4 dl filmjölk
  • citron, saften
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på och låt kallna. Skala den och skär i skivor. Hacka lök, dill och persilja. Strimla purjon fint. Blanda med potatis och tinade ärter i en stor skål.
  2. Rör ihop majonnäs och filmjölk. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner den i salladen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kasslern på ett ugnssäkert fat. Blanda den lätt avrunna ananasen med hackad syltad ingefära och lägg på kasslerskivorna. Sätt in kasslern i ugnen och låt den bli genomvarm. Servera med salladen.
26 januari 2009

Laddar fler recept