Ugnsbakat fläsk med spenatstuvning

Ugnsbakat fläsk med spenatstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsbakat fläsk med spenatstuvning

11 ingredienser

Tillaga fläsket helt i bit i ugnen, så får du maximal smak, men minimalt stekos.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g färskt sidfläsk
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • 1 msk sirap
  • 2 msk vatten
  • 4-6 tomater
  • oregano, smulad
  • ca 350 g fryst stuvgräslökad spenat
  • 1 dl grädde
  • 1 krm muskot

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skär fläsksvålen randig med en vass kniv. Krydda fläsket med salt, peppar och paprikapulver. Lägg det i ugnsform. Stick in köttermometer.
  2. Stek mitt i ugnen till 85 grader, pensla med sirap utrörd i vatten mot slutet. Skär kryss i tomaterna, strö på lite salt och oregano och låt dem steka med de sista 20 min.
  3. Värm spenaten, späd med grädden och krydda med muskot. Skiva fläsket och lägg på spenatbädden.