En pytt utan panna med massor av goda grönsaker där det är ugnen som gör jobbet istället för stekpannan. På spisen lagar Zeina istället en tomatsås som serveras med grönsakerna och middagen är komplett.
Se Zeina Mourtada laga receptet
Ingredienser
600 g fast potatis
1 aubergine
1 gul lök
2 röda paprikor
1 zucchini
rapsolja
Tomatsås
2 klyftor vitlök, pressade
5 msk tomatpuré
1 knippe persilja, finhackad
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk sju kryddor
4 dl vatten
rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär alla grönsaker i tärningar, ca 2 cm stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla rapsolja över och krydda med salt och peppar.
Tillaga mitt ugnen i ca 25-30 minuter tills grönsakerna mjuknat.
Fortsätt med tomatsåsen. Fräs vitlöken hastigt några sekunder i oljan. Tillsätt tomatpurén och stek lite till. Häll över hett vatten och tillsätt alla kryddor. Koka upp och låt sjuda under lock 20-30 minuter.
Vänd i persilja i såsen (spara lite till garnering) och smaka av med salt och peppar.
Servera grönsakerna med tomatsåsen. Garnera med persilja.