Ugnsbakad röding

Ugnsbakad röding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsbakad röding

5 ingredienser

Helst vill man ju sitta vid en fjällbäck och grilla sin fångst över öppen eld, men när inte det går är det lika gott att steka rödingen i ugn. Servera den med valfria tillbehör till middag eller med en sallad till lunch.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg röding, hela och urtagna
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • citron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Torka av fisken.
  2. Snitta skinnet på de hela rödingarna och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra runt om och lite inne i fisken. Fyll dem med dillkvistar.
  3. Stek fiskarna nästan färdiga i ugnen, ca 10–15 minuter. Ta ut och täck med folie, så steker fisken klart på några minuter. Dra av skinnet och servera fisken med citron och tillbehör efter smak.