Ugnsbakad brieost

NYHET
Ugnsbakad brieost
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Ugnsbakad brieost

7 ingredienser

25 min

Ugnsbakad brieost med tryffelhonung blir ett uppsklattat tillbehör på buffébordet, oavsett om det är advent, påskbuffé eller kräftskiva.

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och advent
Sponsrat
Ikea jul promoruta

Ikea tipsar - allt för jul och advent

Duka upp till en härlig adventsmiddag eller bjud på ett mysigt glöggmingel. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 500 g Brieost Petit Brie Président
  • 2-3 msk tryffelhonung
  • flingsalt
  • färsk timjan

Servering

  • surdegsbröd, smörstekt och krispigt
  • salta kex
  • crostini

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Ta ut osten ur asken och ta bort pappret runt den.
  3. Skär långa snitt ett par millimeter ner tvärs över osten i ett rutmönster.
  4. Lägg sedan tillbaka osten i asken.
  5. Ringla över 1 msk tryffelhonung och strö på lite flingsalt.
  6. Baka osten i ugnen ca 20 minuter tills osten är mjuk inuti.
  7. Ta ut osten från ugnen, ringla över mer tryffelhonung och toppa med färska små timjanblad.

Servering

  1. Servera osten med olika kex eller hemgjorda crostini att doppa i den.