Tysk potatissallad till rostbiff

7 röster
4
Tysk potatissallad till rostbiff
Foto: TV4

Tysk potatissallad marineras i buljong och serveras ljummen. Jättegott till kallt, skivat kött eller till grillat.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis, med skal
  • 1 rödlök
  • 2 msk vinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 dl buljong
  • 6 msk neutral olja
  • 1 rödlök

Till servering:

  • 600 g skivad, grillad rostbiff

Gör så här

  1. Potatissallad: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skala och skär den i skivor. Lägg skivorna i en skål. Skala och skiva löken. Blanda rödlöken med vinäger, salt, peppar, buljong och olja i en kastrull. Låt det koka upp. Häll den heta lagen över potatisskivorna. Vänd dem försiktigt.
  2. Skala och hacka den gula löken. Servera potatissalladen med rostbiff och lök.
17 april 2009

Fler goda recept