• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Två julsallader

Två julsallader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Två julsallader

2 steg att laga

14 ingredienser

Alla vill ha något grönt på julbordet. Vackert och nyttigt. Kål och apelsin, vinterns vitaminbomber, i skön förening i en sallad. Rotfrukter i olika färger i en annan.

Ingredienser

4 portioner

Apelsin- och kålsallad:

  • 0,5 vitkål, finstrimlat
  • 3-4 morötter, grovrivna
  • 1 purjolök, finskivad
  • 2 apelsiner, i skalade klyftor
  • 1 apelsin, saft av

Råkostsallad:

  • 4-5 morötter
  • 1 kålrot (liten)
  • 1 gurka
  • 1 rättika (stor)

dressing:

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Apelsin- och kålsallad: Blanda grönsakerna i en skål. Slå pressad apelsin över.
  2. Råkostsallad: Riv alla grönsakerna grovt och blanda i en skål. Blanda dressingen och slå över.