Tuvas Singoallakakor

POPULÄRT
Tuvas Singoallakakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Tuva
Tuva

Tuvas Singoallakakor

Av: Tuva

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

Den välkända kakan med smörkräm och synlig hallonsylt blir såklart ännu godare hembakad. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner kakor
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 90 g smör
  • 1,5 äggula
  • 1-2 tsk vatten, kallt
  • 1 dl hallonsylt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker, till pudring

Gör så här

  1. Lägg de torra ingredienserna på köksbänken eller bakbordet.
  2. Skär kallt smör i bitar och lägg dem och en halv äggula mitt i mjölet. Börja med att arbeta in mjölet i smöret, utifrån och in. Droppa i vattnet mot slutet för att få ihop degen bra.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen till cirka 0,5 cm tjocklek på mjölad arbetsbänk. Stansa ut cirka 24 rundlar, cirka 4 cm i diameter. Stansa ut ett mindre hål i mitten på hälften av degrundlarna.
  5. Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 7–10 minuter tills kakorna är torra.
  7. Dra försiktigt över bakplåtspappret på galler och låt kakorna kallna.
  8. Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir luftigt. Vispa
  9. sist i en äggula.
  10. Bred frosting på de hela kakorna och bred sedan på sylt.
  11. Tryck fast en kaka med hål i mitten ovanpå.
  12. Pudra med florsocker.