Tropiska bärpajer

Tropiska bärpajer
Foto: Pernilla Thaleus/TV4
Lina
Lina

Tropiska bärpajer

Av: Lina

Från: Hela Sverige bakar

15 ingredienser

ca 1 h 20 m

Exotisk mango och papaya samsas med nordiska favoriter som björnbär och hallon i läckra portionspajer. Perfekta för utflykten.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner stycken

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten, iskallt

Fyllning

  • 1 ägg (stort)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 vaniljstång
  • 125 g björnbär
  • 1 mango
  • 1 papaya
  • 125 g hallon

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör i en matberedare till en deg.
  3. Klä små portionsformar.
  4. Ställ in i kyl eller frys i 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Vispa ner vaniljsocker, mjöl och sist vispgrädde.
  3. Gör i ordning frukten, skala och skiva mangon och papayan.
  4. Värm chokladen över vattenbad så den smälter.
  5. Klicka en tesked av den smälta mjölkchokladen i botten på pajskalet.
  6. Lägg i frukten och häll krämen över frukten.
  7. Grädda 20-25 minuter tills krämen stelnat och pajen är vackert guldbrun.
  8. Garnera med samma frukt som är i pajen.