Vispa ihop florsocker, salt och kallt smör med en degblandare eller mixer till en sandliknande textur.
Blanda ihop äggulan och det hela ägget. Tillsätt i mjöl- och smörblandningen under konstant vispning. Blanda tills det precis går ihop till en klump, inte mer.
Kavla ut degen tunt och fodra dina pajformar med den. Ställ in formarna i frysen i 15 minuter.
Ta ut pajformarna och grädda i 10-15 minuter i 180 grader varmluft.
Pajfyllning
Blanda ihop smör, socker och vaniljpaste. Tillsätt riven kokos i bunken och blanda. Rör i ägget och därefter mjölet-
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda ytterligare i 7-8 minuter.
Mascarponegrädde
Vispa ihop alla ingredienser på låg hastighet tills det blivit fluffigt och spritsbart.
Basilika- och jordgubbskompott
Ansa och skär jordgubbarna smått.
Koka upp jordgubbarna tillsammans med socker, basilika och passionsfruktlikör. Låt svalna helt.
Montering
Spritsa mascarponegrädden på pajerna. Toppa med kompotten och gärna ätbara blommor.