I samarbete med God Morgon

Tropisk smoothie

2 stora glas
God Morgon tropisk smoothie
Foto: Green Kitchen Stories

När våra barn bestämmer smoothiesmaker på morgonen så baseras allting på färger. Den här har en härligt tropisk och väldigt unik smak av mango, mandarinjuice, gojibär, gurkmeja och ingefära. Cashewnötter gör den fyllig och krämig.

/ David & Luise - Green Kitchen Stories


TIPS! Har du lite chiapudding i kylskåpet är det gott och fint att ha i botten av glaset innan du häller i smoothien. Då blir den också mer mättande och balanserar upp sötman.


11 oktober 2017
2 stora glas

Du behöver

  • 3 dl Mandarinjuice
  • 1 dl fryst mango
  • 1 dl cashewnötter, blötlagda
  • 2 msk gojibär, blötlagda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 stor bit färsk ingefära, riven

Chiapudding:

  • 1 dl valfri mjölk
  • 4 tsk chiafrön

Gör så här

  1. Häll ner alla smoothieingredienser i en blender och mixa på hög hastighet tills slätt.
  2. Ifall din blender inte är så stark så kan du blötlägga cashewnötter och gojibär i vatten någon timme innan för att det ska bli slätare när du mixar.
  3. Tillsätt en skvätt vatten eller mer juice om den känns för tjock. Dela passionsfrukterna och häll ner saft och kärnor i två glas. Häll upp smoothien och toppa med kokoschips.
Kommentera receptet

Fler goda recept