Handskördat gourmetsalt med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak och är en favorit världen över.
Läs mer
Ingredienser
Salt chokladkolasås
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk Maldon havssalt
Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 dl florsocker
1 äggula
2-3 msk punsch
Montering
6 savoiardikex
0,5 l färska jordgubbar
mandelspån, rostade (till garnering)
Gör så här
Salt chokladkolasås Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och sjud tills såsen får en lagom tjock konsistens. Låt svalna.
Mascarponekräm Vispa mascarpone med florsocker och äggula till en fluffig kräm med elvisp i en bunke. Smaka av med punsch.
Montering Bryt savoiardikexen i mindre bitar. Dela jordgubbarna.
Varva mascarponekräm, kex, jordgubbar och salt chokladkolasås i glas. Börja med ett lager kräm och avsluta med att ringla över chokladkolasås. Garnera med mandelspån.
Tips! Desserten går utmärkt att förbereda upp till 1 dag före servering och blir bara godare av att stå till sig. Vänta i så fall med mandelspånen till strax före servering.