Trifle-tiramisu med jordgubbar och salt chokladkolasås

Trifle-tiramisu med jordgubbar och salt chokladkolasås
Foto: Eva Hildén

Trifle-tiramisu med jordgubbar och salt chokladkolasås

14 ingredienser

30 min

En riktig drömdessert som passar perfekt till midsommar. Jordgubbar och en hemgjord chokladkolasås med en nypa havssalt gör det hela ännu bättre!

Ta fram det bästa med Maldon
Maldon flingsalt produkt 2022

Ta fram det bästa med Maldon

Handskördat gourmetsalt med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak och är en favorit världen över.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Salt chokladkolasås

  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2-3 msk punsch

Montering

  • 6 savoiardikex
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • mandelspån, rostade (till garnering)

Gör så här

Salt chokladkolasås

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och sjud tills såsen får en lagom tjock konsistens. Låt svalna.

Mascarponekräm

  1. Vispa mascarpone med florsocker och äggula till en fluffig kräm med elvisp i en bunke. Smaka av med punsch.

Montering

  1. Bryt savoiardikexen i mindre bitar. Dela jordgubbarna.
  2. Varva mascarponekräm, kex, jordgubbar och salt chokladkolasås i glas. Börja med ett lager kräm och avsluta med att ringla över chokladkolasås. Garnera med mandelspån.
  3. Tips! Desserten går utmärkt att förbereda upp till 1 dag före servering och blir bara godare av att stå till sig. Vänta i så fall med mandelspånen till strax före servering.
TIPS!
Tips från Maldon!
Maldon Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

Tips från Maldon!

Fler härliga recept med Maldons produkter hittar du här.

Läs mer