Tre goda sallader

Tre goda sallader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tre goda sallader

17 ingredienser

Med en salladsbas kan du göra sallad på nästan vad som helst. Här kommer några förslag! Servera färdigköpt dressing till.

Ingredienser

portioner

Salladsgrund:

  • 250 g salladsblad (blandade)
  • 1 tomat
  • 10 cm gurka

Skaldjurssallad:

  • 400 g skalade räkor (eller krabba eller crabfish)
  • 100 g ärtor
  • 100 g majskorn
  • 12 sparrisar (från burk)

Till dekoration:

  • dill
  • citron

Kycklingsallad:

  • 400 g grillad kyckling
  • 1 avokado
  • 4 skivor bacon
  • 0,5 äpple

0st- och skinksallad

  • 150 g kokt skinka (eller rökt)
  • 150 g ost
  • 0,5 röd paprika
  • 4 ananasringar (på burk)

Gör så här

  1. Salladsbas: Skölj och dela sallatsblad, gärna flera olika sorter som frisée, rosso, ekblad eller rucola. Klyfta en tomat och skär gurkan i mindre bitar och blanda i. Sedan kan du "bygga" vidare på din sallad åt olika håll.
  2. Skaldjurssallad: Blanda salladen med ärter, majs, skalade räkor, krabba eller crabfish samt sparris. Dekorera med citron och dill. Tips: Servera med rhode island-dressing.
  3. Kycklingsallad: Knaperstekt baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingköttet i mindre bitar, dela avokadon, ta ut kärnan och skär avokadon i klyftor. Skär även äpplet i klyftor. Blanda med salladen. Tips: Servera med currydressing eller blue cheese-dressing.
  4. Ost- och skinksallad: Tärna osten och skinkan, strimla paprikan och skär ananasringarna i mindre bitar. Blanda med salladen. Tips: Servera med rhode island-dressing.