Tre goda mackor

Tre goda mackor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tre goda mackor

24 ingredienser

En matig macka passar bra att servera i mellanndagarna, när ingen orkar laga mat. Ta det du har hemma eller följ våra förslag. Bre brödet, lägg på sallatsblad och tomatskivor. Fyll med något av förslagen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Tonfiskmacka:

  • 4 frallor
  • 1 burk tonfisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk curry
  • salt
  • vitpeppar
  • tomat, lökringar och sallat

Aubergine- och paprika macka:

  • 4 ciabattabröd
  • 8 tunna skivor aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 avokado
  • salt
  • vitpeppar

Macka med fetaost:

  • 4 minibaguetter
  • 1 burk tärnad fetaost
  • 1 röd paparika
  • 1 tomat
  • 10 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 8 svarta oliver
  • salladsblad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tonfiskmacka: Mosa innehållet i en burk tonfisk med majonnäs och gräddfil. Krydda röran med salt, peppar och curry. Garnera mackan med finskuren färsk lök eller purjo samt sallatsblad och tomatskivor.
  2. Aubergine- och paprikamacka: Grilla ett par skivor hel aubergine. Grilla bitar av röd paprika och lägg dem i plastpåse en stund så skalet lossnar. Fyll brödet med aubergine, grillad paprika och skivor av avokado. Krydda med salt och peppar.
  3. Macka med fetaost: Gör ett längsgående snitt mitt på minibaguetterna. Tärna paprika, tomat och gurka. skär löken i strimlor. Fyll smörgåsarna med fetaost, paprika, gurka, lök, sallat och svarta oliver. Krydda med salt och peppar.