Quinoasallad med tonfisk och syltad lök
Quinoasallad med tonfisk och syltad lök
11 ingredienser
Snabb vardagssallad med sötsyrlig rödlök som är god i matlådan! /Tove Nilsson
Receptet är beräknat för 3-4 personer.
Du hittar Toves alla recept
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 krm salt
- 3 dl quinoa
- 1 förp bladspenat
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 avokado, tärnad
- 250 g körsbärstomater, delade
- 1 förp tonfisk
Gör så här
- Skala och strimla löken.
- Blanda med vinäger, socker och salt.
- Låt stå ca 20 minuter tills löken blivit mjuk och riktigt rosa.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj snabbt och låt droppa av i sil eller durkslag ca 5 minuter.
- Blanda spenaten med olja, salt och hälften av rödlöken.
- Blanda in quinoa, avokado, tomat och tonfisk.
- Toppa med resten av rödlöken och rejält med svartpeppar.