Krispiga karamellpopcorn täckta av smörkola! Påskigt blir det att tillsätta pastellströssel eller kanske salta hackade nötter till de vuxna.
Ingredienser
liter
2 förp micropopcorn
3 dl strösocker
1 dl glukossirap
100 g smör
1 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
3 msk pastellströssel (eller nötter)
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.