• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Påskmaränger

Påskmaränger
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Påskmaränger

8 steg att laga

5 ingredienser

20 min + 1 timme i ugnen

Pastellfärgade små maränger med fruktigt strössel eller salta nötter!

Ingredienser

portioner60 st minimaränger
  • 4 medelstora äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 msk ättiksprit 12 %
  • ca 3 msk hushållsfärg
  • strössel (eller nötter)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt i en rostfri bunke (se till att bunken är helt fri från smuts och fett!).
  2. Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smält och smeten är lite varm, ca 65 grader.
  3. Sätt ugnen på 110 grader.
  4. Tag av från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10 minuter.

  5. Sätt valfri tyll i spritspåse och droppa ned ca 1 tsk karamellfärg i spritspåsen.
  6. Varva marängsmet med karamellfärg i påsen. Dela eventuellt upp smeten i två dela och färga med två olika karamellfärger.
  7. Spritsa ut små minimaränger (ca 1 msk stora). Har man inte spritspåse och tyll kan man klicka ut med sked och varva marängsmeten med karamellfärg.
  8. Strö strössel eller nötter över marängerna och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 minuter tills de lossar från plåten.