Toscarutor med jordgubb och pistagetopping
Toscarutor med jordgubb och pistagetopping
7 ingredienser
45 min
En saftig tosca går alltid hem! Varför inte piffa upp den knäckiga glasyren med dina favorittoppings? Servera med gammeldags vaniljglass!
Ingredienser
Toscakaka
- 1 förp Kungsörnen Toscakaka
- 50 g smör
- 1,75 dl vatten
- 0,5 dl ströbröd
Topping och servering
- 2 dl pistagenötter
- 2 dl frystorkade jordgubbar
- vaniljglass
Gör så här
Toscakaka
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 160 grader)
- Smörj och bröa en fyrkantig ugnsform.
- Smält smöret.
- Häll innehållet från påse 1 i en skål. Tillsätt vatten och smör och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen 25-30 min.
- Medan kakan står i ugnen kan du hacka pistagenötterna och bryta dem torkade jordgubbarna i mindre bitar.
- När kakan är klar höjer du värmen till 200 grader (varmluft 180 grader)
- Skaka påse 2 och strö innehållet över den varma kakan. Grädda kakan ytterligare 10-15 min tills glasyren har smält och fått färg.
Topping och servering
- Ta ut kakan ur ugn och strössla direkt över pistagenötter och jordgubb.
- Skär upp kakan i rutor och servera med vaniljglass.
TIPS!