Toscarutor med jordgubb och pistagetopping

Toscarutor med jordgubb och pistagetopping

7 ingredienser

45 min

En saftig tosca går alltid hem! Varför inte piffa upp den knäckiga glasyren med dina favorittoppings? Servera med gammeldags vaniljglass!

Baktips!
Kungsörnen Chokladkaka

Baktips!

Testa även Kungsörnen Chokladkaka

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10 rutor

Toscakaka

  • 1 förp Kungsörnen Toscakaka
  • 50 g smör
  • 1,75 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd

Topping och servering

  • 2 dl pistagenötter
  • 2 dl frystorkade jordgubbar
  • vaniljglass

Gör så här

Toscakaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 160 grader)
  2. Smörj och bröa en fyrkantig ugnsform.
  3. Smält smöret.
  4. Häll innehållet från påse 1 i en skål. Tillsätt vatten och smör och rör om till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen 25-30 min.
  6. Medan kakan står i ugnen kan du hacka pistagenötterna och bryta dem torkade jordgubbarna i mindre bitar.
  7. När kakan är klar höjer du värmen till 200 grader (varmluft 180 grader)
  8. Skaka påse 2 och strö innehållet över den varma kakan. Grädda kakan ytterligare 10-15 min tills glasyren har smält och fått färg.

Topping och servering

  1. Ta ut kakan ur ugn och strössla direkt över pistagenötter och jordgubb.
  2. Skär upp kakan i rutor och servera med vaniljglass.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Midsommardessert i glas med smulad browniebotten

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk och tips.

Läs mer