Toscarutor med jordgubb och pistagetopping

Toscarutor med jordgubb och pistagetopping

7 ingredienser

45 min

En saftig tosca går alltid hem! Varför inte piffa upp den knäckiga glasyren med dina favorittoppings? Servera med gammeldags vaniljglass!

Ingredienser

portioner8 - 10 rutor

Toscakaka

  • 1 förp Kungsörnen Toscakaka
  • 50 g smör
  • 1,75 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd

Topping och servering

  • 2 dl pistagenötter
  • 2 dl frystorkade jordgubbar
  • vaniljglass

Gör så här

Toscakaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 160 grader)
  2. Smörj och bröa en fyrkantig ugnsform.
  3. Smält smöret.
  4. Häll innehållet från påse 1 i en skål. Tillsätt vatten och smör och rör om till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen 25-30 min.
  6. Medan kakan står i ugnen kan du hacka pistagenötterna och bryta dem torkade jordgubbarna i mindre bitar.
  7. När kakan är klar höjer du värmen till 200 grader (varmluft 180 grader)
  8. Skaka påse 2 och strö innehållet över den varma kakan. Grädda kakan ytterligare 10-15 min tills glasyren har smält och fått färg.

Topping och servering

  1. Ta ut kakan ur ugn och strössla direkt över pistagenötter och jordgubb.
  2. Skär upp kakan i rutor och servera med vaniljglass.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Midsommardessert i glas med smulad browniebotten

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk och tips.

Läs mer