Toscansk soppa med svartkål och bönor

POPULÄRT
Toscansk soppa med svartkål och bönor
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Toscansk soppa med svartkål och bönor

13

13 ingredienser

Rustik och värmande soppa från det italienska köket med svartkål, zucchini och bönor. Servera med nyriven parmesan, ett gott bröd och extra olivolja. 

 

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 potatis, stor
  • 0,5 zucchini
  • 5 blad svartkål
  • 1 selleristjälk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk färdigkokta borlottibönor
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 lagerblad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och morot fint. Skär sellerin i ungefär lika små bitar som moroten och löken. Skala potatisen, skär den och zucchini i cm-stora tärningar.
  2. Skär bort den lite hårda stjälken från svartkålsbladen. Skär bladen i mindre bitar.
  3. Fräs alla grönsaker i olja i en stor kastrull eller gryta utan att de tar färg.
  4. Häll i buljongen när grönsakerna mjuknat något. Låt koka upp och tillsätt därefter lagerblad, krossade tomater och bönor. Låt koka ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med surdegsbröd och riv över parmesan på soppan. Ringla gärna på lite extra olivolja.