Toscakaka med mandel, Birgitta Rasmussons recept

Toscakaka med mandel, Birgitta Rasmussons recept
Foto: TV4

Saftig botten som toppas med en härligt knäckig mandeltosca. 

3 oktober 2017

Du behöver

Botten

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 200 g strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • 5 g bakpulver
  • 75 g grädde

Toscamassa

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 50 g mandelflakes

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form, 24-26 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda i mjölblandningen, smöret och grädden i äggvispet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter.
  4. Toscamassa
    Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka upp under omrörning.
  5. När kakan gräddat i 20-25 minuter, plocka ut den ur ugnen och toppa med toscan. Grädda sen ytterligare 15 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept