Toscakaka med brynt smör

8 - 10 bitar
Toscakaka med brynt smör
Foto: TV4

En kladdigare variant av toscakaka med brynt smör. Toppas med ett knäckigt täcke av hasselnötter och mandel.

3 oktober 2017
8 - 10 bitar

Du behöver

Kaka

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Toscatopping

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1,5 dl rostade hasselnötter, grovt hackade
  • 1,5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Kaka med brynt smör
    Bryn smöret i en kastrull och häll det i mjölken.
  2. Vispa ägg och råsocker tills det blir fluffigt
  3. Sikta mjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt lite i äggblandningen. Varva med mjöl och smör tills smeten är homogen.
  4. Häll smeten i en springform med smörade kanter och bakplåtspapper i botten. Grädda på 180 grader i 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
  5. Toscatopping
    Blanda alla ingredienser utom nötter och mandlar i en kastrull, koka tills det tjocknar.
  6. Blanda ner nötter och mandlar och bred toppingen över kakan.
  7. Låt kakan svalna helt innan den lossas från formen.
Kommentera receptet

Fler goda recept