Potatisstomp
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av och mosa potatisen grovt. Blanda med lök, persilja, citronskal, pressad citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Torsk
Torka av torsken och lägg den på lite hushållspapper med skinnsidan nedåt.
Halvera tomaterna. Skala och skiva vitlöken tunt.
Stek vitlök och tomater i generöst med olivolja i en stekpanna under omrörning några minuter tills det fått lite färg.
Tillsätt kapris, oliver och soltorkade tomater. Fortsätt skeka under omrörning någon minut.
Häll på vinet och låt det koka ner till ca hälften. Stäng av plattan och smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner den hackade persiljan.
Hetta upp en stekpanna med en skvätt olivolja, stekpannan ska vara riktigt varm. Lägg försiktigt i torsken med skinnsidan först, salta. Stek fisken tills den är gyllene på båda sidor. Ta från värmen och låt vila så att den kommer upp i ca 52 grader innertemperatur.
Servera torsken med tomat- och olivsåsen samt potatisstompet. Ringla över lite olivolja.
Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din italienska fisk. /Köket-redaktionen