Tonfiskslasagne med pesto på soltorkade tomater

Spela video Tonfiskslasagne med pesto på soltorkade tomater
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g färska lasagneplattor
  • 250 g tonfisk i bit inlagd i olja
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 dl parmesanost

Pesto

  • 10 soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk pinjenötter, finhackade
  • 12 svarta oliver, urkärnade och grovhackade
  • 8 stjälkar basilika, finhackade
  • 2-3 msk olivolja

Béchamelsås

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk muskotnöt, mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär löken i tunna ringar. Värm olivolja i en stekpanna och stek löken långsamt på låg värme tills den mjuknat utan att bli brynt. Ställ åt sidan.
  3. Häll tonfisken i en sil och låt oljan rinna av, dela den i små bitar med en gaffel.
  4. Blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, oliver, basilika och olivolja till en pesto. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare.
  5. Smält smöret i en kastrull, gärna med beläggning. Rör i mjölet, blanda noga, och späd sedan med mjölk under oavbruten vispning. Låt såsen småkoka i ca 5 minuter, vispa då och då. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  6. Fördela ett tunt lager béchamelsås i botten på en ugnssäker form. Lägg i ett lager lasagneplattor och bred sedan på ett tunt lager sås, strö över mejram, tonfisk och parmesanost, lägg i lökringar och klicka över peston med en sked. Upprepa sedan lagren.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Låt lasagnen vila innan ni hugger in!
Kommentera receptet

Fler goda recept