Tomteglass

6 röster
15 m + tid i frysen
8
Tomteglass
Foto: Simona Muntean

Riktigt enkel glass som du gör utan glassmaskin! Med saffran får den en underbar gul färg och smak som passar prefekt till jul. Servera med lingon och julens efterrätt är komplett.

Visa mer
15 m + tid i frysen
8

Du behöver

  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk alkoholhaltig dryck (vodka eller citronsaft)
  • 5 dl grädde, vispad
  • 1 burk kondenserad mjölk (à ca 390 g)
  • 2-3 saffranskakor, krossade eller delade i bitar

Servering

  • lingon
  • maräng, krossade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft. Låt stå 5–10 minuter.
  2. Vispa grädden. Vänd sedan i saffran, kondenserad mjölk och nästan alla kakbitar. Spara ca 2 msk kakbitar att strö över.
  3. Häll glassen i en avlång brödform. Strö över resterande kakbitar.
  4. Ställ kallt i 2–3 timmar.
  5. Servering
    Ta fram glassen ca 30 minuter innan servering. Servera glassen med lingon och ev. krossade maränger.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...