Omelett på 2 vis

Omelett på 2 vis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Omelett på 2 vis

16 ingredienser

Receptet på omelett är beräknat till en person.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • salt

Med broccoli, svamp, vitlök och mandel

  • 0,5 dl broccolibuketter
  • 0,5 dl tunt skivade champinjon
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 1 msk rostade skalade mandlar, i mindre bitar
  • 3 msk Västerbottensost, riven
  • olja, till stekning

Lax, potatis, lök och dill

  • 2 tunna skivor gravad eller rimmad lax
  • 1 potatis, i skivor
  • 0,25 gul lök, i skivor
  • 2 msk dill, finhackad
  • 3 msk Västerbottensost
  • 1 msk plockade dillkvistar
  • smör, till stekning

Gör så här

Omelett

  1. Blanda samman ägg, vatten och salt med gaffel. Var försiktig med saltet.

Broccoli, svamp, vitlök och mandel

  1. Fräs vitlök i olja i 5 sekunder, tillsätt grönsaker och fräs hastigt i 1 minut.
  2. Tillsätt omelettsmet och skaka pannan kraftig under försiktig omrörning.
  3. När omeletten börjar ”stanna”, tillsätt riven ost och mandel. Servera genast.

Lax, potatis, lök och dill

  1. Stek lök och potatis gyllene i smör.
  2. Blanda äggstanningen med dill och slå den över potatis och lök.
  3. Stek omeletten på svag värme tills den börjar stanna, tillsätt laxskivor och ost och toppa med lite plockade dillkvistar.