Pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad

32 röster

Snittar på pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad.

Visa mer

Du behöver

  • 4 skivor pumpernickel
  • 100 g chèvre
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 5 blad salvia
  • rosépeppar efter smak
  • aprikosmarmelad (gärna med bitar)

Gör så här

  1. Mortla rosépeppar så den blir fint krossad.
  2. Blanda pepparn med aprikosmarmeladen, smaka efter och bestäm kryddigheten med pepparn.
  3. Använd en gaffel och platta ut osten på ett fat, tillsätt yoghurten så att de båda blandas ordentligt.
  4. Ta fram brödet och stansa ut små ringar med hjälp av en kaffekopp eller snapsglas. Strimla salvian fint.
  5. Bred först på getostkrämen och toppa med den smaksatta marmeladen och salvia.
14 juni 2013

Fler goda recept