Pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad

koket.se
Pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad

6 ingredienser

Snittar på pumpernickel med getostkräm och aprikosmarmelad.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 skivor pumpernickel
  • 100 g chèvreost
  • 2 dl matyoghurt
  • 5 blad salvia
  • rosépeppar (efter smak)
  • aprikosmarmelad (gärna med bitar)

Gör så här

  1. Mortla rosépeppar så den blir fint krossad.
  2. Blanda pepparn med aprikosmarmeladen, smaka efter och bestäm kryddigheten med pepparn.
  3. Använd en gaffel och platta ut osten på ett fat, tillsätt yoghurten så att de båda blandas ordentligt.
  4. Ta fram brödet och stansa ut små ringar med hjälp av en kaffekopp eller snapsglas. Strimla salvian fint.
  5. Bred först på getostkrämen och toppa med den smaksatta marmeladen och salvia.