Tomatkotlett på potatisbädd

Tomatkotlett på potatisbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomatkotlett på potatisbädd

9 ingredienser

Genom att låta kotletterna steka klart i ugnen behöver man inte många minuter vid spisen, utan rätten sköter sig själv.

Ingredienser

portioner
  • 4-5 fläskkotletter
  • salt
  • peppar
  • ca 0,75 kg potatis
  • 1 tsk hel kummin
  • 1-2 dl ljus buljong
  • 1 förp tomat
  • 75-100 g ost, grovriven
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Skiva potatisen och lägg den i lättsmord ugnsform. Salta mellan varven och strö på peppar och kummin. Slå på buljongen och sätt in formen mitt i ugnen 10 minuter.
  2. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem lätt på båda sidor. Lägg dem över potatisen i formen och fortsätt steka i ugnen tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg en avrunnen tomat på varje kotlett, strö på osten och gratinera tills osten smält.