Smarriga små snittar med rostade små brödskivor toppad med en baskilikadoftande tomatröra och krämig burrata. Snabbt, enkelt och jättegott!
Ingredienser
Tomatbruschetta med burrata
0,5 baguette (gärna på surdeg)
250 g körsbärstomater, hackade
1 kruka basilika, hackad (spara några blad till servering)
3 msk olivolja, extra vergine + mer att ringla över
1 msk vit balsamvinäger
1-2 klyftor vitlök
2 burrata (à ca 100 g avrunnen vikt)
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguette i skivor och lägg ut på en plåt.
Rosta dem i ugnen tills det fått fin färg. Skiva baguette och rosta skivorna i 200 graders ugn tills de blivit rostade och fått fin färg.
Blanda tomater, basilika, 3 msk olivolja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Dra lätt med en skalad och halverad vitlöksklyfta över det frasiga brödet så det tar smak av vitlöken. Lägg på de dressade tomaterna och ringla även vätskan över.
Dela burrata i mindre bitar och lägg på bruschettan. Ringla på lite extra olivolja och garnera med sparade basilikablad