Toffifee

Toffifee
Foto: Dansukker

Toffifee

9 ingredienser

1 h 20 m

Toffifee, en hemmagjord klassiker som smakar ljuvligt. Kommer att bli poppis på gottebordet i jul.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner Toffifee

Kola

  • 15 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 msk Dansukker Glykossirap
  • 1 krm salt

Övriga ingredienser

  • ca 30 hasselnötter
  • 150 g nougat
  • 20 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft och rosta hasselnötter i ca 5–10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Låt svalna.
  2. Ställ ut ca 30 knäckformar på en plåt eller använd en silikonform.
  3. Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
  4. Låt koka till 125 grader.
  5. Häll upp kolan i formarna, ca en tredjedel och dra upp kolan med en sked längs med sidorna. Lägg en hasselnöt i varje form. Ställ åt sidan för att stelna.
  6. Smält nougat i mikron och fyll kolaformarna upp till kanten. Låt stelna i kylen och smält under tiden choklad.
  7. Lägg chokladen i en spritspåse och spritsa en klick på varje nougat. Låt stelna helt i rumstemperatur.
TIPS!
Fler tips!
Saffranskaka med toscatäcke

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer