Toffifee

Toffifee
Foto: Dansukker

Toffifee

9 ingredienser

1 h 20 m

Toffifee, en hemmagjord klassiker som smakar ljuvligt. Kommer att bli poppis på gottebordet i jul.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
Toffifee

Kola

  • 15 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 msk Dansukker Glykossirap
  • 1 krm salt

Övriga ingredienser

  • ca 30 hasselnötter
  • 150 g nougat
  • 20 g mörk choklad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft och rosta hasselnötter i ca 5–10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Låt svalna.
  2. Ställ ut ca 30 knäckformar på en plåt eller använd en silikonform.
  3. Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
  4. Låt koka till 125 grader.
  5. Häll upp kolan i formarna, ca en tredjedel och dra upp kolan med en sked längs med sidorna. Lägg en hasselnöt i varje form. Ställ åt sidan för att stelna.
  6. Smält nougat i mikron och fyll kolaformarna upp till kanten. Låt stelna i kylen och smält under tiden choklad.
  7. Lägg chokladen i en spritspåse och spritsa en klick på varje nougat. Låt stelna helt i rumstemperatur.
TIPS!
Fler tips!
Saffranskaka med toscatäcke

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer