Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Toffifee
Kola
15 g smör
1 dl vispgrädde
0,75 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Glykossirap
1 krm salt
Övriga ingredienser
ca 30 hasselnötter
150 g nougat
20 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft och rosta hasselnötter i ca 5–10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Låt svalna.
Ställ ut ca 30 knäckformar på en plåt eller använd en silikonform.
Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
Låt koka till 125 grader.
Häll upp kolan i formarna, ca en tredjedel och dra upp kolan med en sked längs med sidorna. Lägg en hasselnöt i varje form. Ställ åt sidan för att stelna.
Smält nougat i mikron och fyll kolaformarna upp till kanten. Låt stelna i kylen och smält under tiden choklad.
Lägg chokladen i en spritspåse och spritsa en klick på varje nougat. Låt stelna helt i rumstemperatur.