I samarbete med BOB

Tiramisu med hallon och rabarber

0 röster
20 m + tid i kyl
6
Tiramisu med hallon och rabarber
Foto: Köket.se

Läcker tiramisu med en kompott på hallon och rabarber som serveras i glas med färsk mynta och savoiardikex. Med Bob Bara Bär Saft Hallon blir den här efterrätten lika enkel att laga som ljuvlig att äta.

Visa mer
20 m + tid i kyl
6

Du behöver

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 3 msk konc Bob Bara bär & Frukt Saft Hallon

Mascarponekräm

  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 100 g mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde

Montering

  • 0,75 dl konc Bob Bara bär & Frukt Saft Hallon
  • 8 savoiardikex
  • 100 g färska hallon

Garnering

  • färska hallon
  • mynta
  • savoiardikex
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rabarberkompott
    Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg i en kastrull med saften. Lägg på ett lock och koka upp på svag värme. När rabarbern börjar släppa vätska, ta av locket och låt koka ihop till en kompott. Låt svalna
  2. Mascarponekräm
    Separarera gulan från vitan. Vispa äggula och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt mascarpone och vispgrädde. Vispa till det tjocknar och har blivit fluffigt.
  3. Vispa äggvitan, med rena vispar, till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i gräddblandnignen.
  4. Montering
    Häll saften i en vid skål. Bryt kexen i bitar så att de går att vara i glasen. Vänd kexen i saften. Varva kex, kompott, färska hallon och kräm i små glas. Låt gärna stå i kylen före servering.
  5. Garnering
    Toppa med hallon, mynta och kex vid servering.
20 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...