En saft som kommer 100% från bär och frukt. Inget konserveringsmedel, sötningsmedel eller tillsatser.
Läs mer
Ingredienser
Rabarberkompott
300 g rabarber
3 msk BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft (koncentrerad)
Mascarponekräm
1 ägg
2 msk strösocker
100 g mascarpone
1,5 dl vispgrädde
Montering
0,75 dl BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft
8 savoiardikex
100 g färska hallon
Garnering
färska hallon
färsk mynta
savoiardikex
Gör så här
Rabarberkompott
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg i en kastrull med saften. Lägg på ett lock och koka upp på svag värme. När rabarbern börjar släppa vätska, ta av locket och låt koka ihop till en kompott. Låt svalna
Mascarponekräm
Separarera gulan från vitan. Vispa äggula och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt mascarpone och vispgrädde. Vispa till det tjocknar och har blivit fluffigt.
Vispa äggvitan, med rena vispar, till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i gräddblandnignen.
Montering
Häll saften i en vid skål. Bryt kexen i bitar så att de går att vara i glasen. Vänd kexen i saften. Varva kex, kompott, färska hallon och kräm i små glas. Låt gärna stå i kylen före servering.