Tiramisu med hallon och rabarber

Tiramisu med hallon och rabarber
Foto: Köket.se

Tiramisu med hallon och rabarber

4

5 steg att laga

12 ingredienser

20 m + tid i kyl

Läcker tiramisu med en kompott på hallon och rabarber som serveras i glas med färsk mynta och savoiardikex.

bob bara bär boxzine

Med Bob Bara Bär Saft Hallon blir den här efterrätten lika enkel att laga som ljuvlig att äta.

Ingredienser

portioner6 portioner

rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 3 msk BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft (koncentrerad)

Mascarponekräm

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde

Montering

  • 0,75 dl BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft
  • 8 savoiardikex
  • 100 g färska hallon

Garnering

  • färska hallon
  • färsk mynta
  • savoiardikex

Gör så här

  1. Rabarberkompott
    Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg i en kastrull med saften. Lägg på ett lock och koka upp på svag värme. När rabarbern börjar släppa vätska, ta av locket och låt koka ihop till en kompott. Låt svalna
  2. Mascarponekräm
    Separarera gulan från vitan. Vispa äggula och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt mascarpone och vispgrädde. Vispa till det tjocknar och har blivit fluffigt.
  3. Vispa äggvitan, med rena vispar, till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i gräddblandnignen.
  4. Montering
    Häll saften i en vid skål. Bryt kexen i bitar så att de går att vara i glasen. Vänd kexen i saften. Varva kex, kompott, färska hallon och kräm i små glas. Låt gärna stå i kylen före servering.
  5. Garnering
    Toppa med hallon, mynta och kex vid servering.