Kycklingsallad med tryffelmajonnäs

20 röster

Du behöver

  • 300 g plockat kycklingkött
  • 200 g vaxbönor
  • 200 g haricot verts eller brytbönor
  • 200 g färska bondbönor
  • 2 skalade schalottenlök

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vatten
  • 1-1,5 dl rapsolja, neutral
  • 1 msk grädde, kan uteslutas
  • Tryffelolja till smaksättning
  • Några droppar citronsaft
  • 2 små salladshuvuden
  • Salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skira äggen och lägg gulorna i en skål, ta i senapen/vattnet och vispa runt.
  2. Tillsätt oljan droppvis försiktigt tills såsen tjocknar.
  3. Smaksätt majonnäsen med tryffeloljan och citronsaft.
  4. Vill man kan man ta i 1 msk grädde för att runda av smaken något.
  5. Spritta bondbönorna (plocka ur bönorna ur bönskidan).
  6. Blanchera vaxbönorna, haricots verts och bondbönorna. Kallspola.
  7. Finhacka löken.
  8. Lägg köttet, bönorna och löken i en skål, ta i lite av tryffelmajonnäsen, det ska bara limma inte BADA i majonnäs.
  9. Lägg upp blandningen i salladsskålarna. Gör ett rejält drag med pepparkvarnen, Servera!
4 juli 2012

Laddar fler recept...