Frulle/Brunch
Frulle/Brunch
36 ingredienser
40 min
Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra, glaserat Kanelfläsk, grillad vattenmelon med jordnötssmör. samt kryddad morgonmjölk. Vilken frunch!
Till vattenmelonerna behövs grillspett.
Ingredienser
Charkuterier
- fat med diverse charkuterier och ostar
Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra
- 200 g fryst spenat, tinad
- 4-6 ägg
- 0,5 msk smör
- 0,5 krm chiliflakes
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- strösocker (en nypa)
- 1 dl frysta ärtor, lite tinade
- 1 avokado
- 1 limefrukt, saft
Glaserat kanelfläsk
- 600 g sidfläsk, varmrökt i bit
- 1 dl torkade aprikoser
- 2 msk sirap
- 2 msk vinäger
- 1 tsk malen kanel
- 1 kvist färsk timjan
- salt (efter smak)
Grillad vattenmelon med jordnötssmör
- vattenmelon (gul eller röd)
- 1 limefrukt
- 2 dl jordnötter
- 0,5-1 msk vatten
- 0,5 msk rapsolja
- salt (efter smak)
Lassi
- 1 dl kaffegrädde
- 2 dl mjölk
- 4 dl yoghurt
- 4 dl fryst mango
- 5 cm färsk ingefära
- 2 tsk malen nejlika
- rester från melonen
Kryddad morgonmjölk
- 5 dl standardmjölk
- 1 msk kaffeböna
- 0,5 msk malen kardemumma
- 2 msk rörsocker
- 100 g mörk choklad
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- bröd
Gör så här
Charkuterier
- Kavla ut brödet och grilla det, lägg charkuterier på och rulla ihop det.
Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm på spenaten med smöret, smaksätt den med salt, peppar och lite socker.
- Lägg i botten kopparna, kläck ett ägg i varje kopp.
- Mosa ärterna och avokadon med en gaffel, pressa i limesaften.
- Ta ut äggen och lägg en klick med röran på toppen.
Glaserat kanelfläsk
- Skär ett diagonalt snitt genom fläsket och späcka med aprikoser.
- Kryssa svålen med en vass kniv, grilla på fläsket med fettsidan nedåt.
- Lägg upp fläsket på dubbla folieark, häll över sirap, vinäger kanel och kvistarna med timjan.
- Lägg tillbaks paketet på grillen och låt fläsket bli varmt, vänd då och då för att fördela marinaden.
Grillad vattenmelon med jordnötssmör
- Skär stora kuber av vattenmelonen och trä dem på spett.
- Mixa nötterna i en mixer, tillsätt 0.5 msk vatten, mixa det slätt.
- Lägg till sist i oljan och smaksätt med lite salt.
- Halvera limen och grilla melonen och limen på grillen, limen ska bli ordentligt grillad.
- Lägg upp melonen på fat och pressa över limen, servera melonen med smöret.
Lassi
- Lägg allt i en mixer.
- Riv ca 2 matskedar ingefära och pressa saften ur den.
- Häll ner i mixern och mixa den slät och skummig. Är den inte tillräckligt kall så ta i några isbitar.
- Häll upp i glas och pudra sedan över nejlikan.
Kryddad morgonmjölk
- Krossa kaffebönorna lätt.
- Koka upp mjölken med kaffebönor, kardemumma, socker och citronskal.
- Fördela chokladen i små glas, häll över den varma mjölken och servera genast.