Fikonsallad med päron och mynta

Fikonsallad med päron och mynta
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Fikonsallad med päron och mynta

0

5 steg att laga

10 ingredienser

Ett jättegott tillbehör att servera till ost. Receptet räcker till cirka 4-6 personer.

Se fler recept från

Tinas julkök


Ingredienser

  • 8 färska fikon
  • 2 päron Anjou
  • 0,75 dl sötmandel, skalad
  • 1 kruka pepparmynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • peppar
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Skiva fikonen och lägg i en skål.
  2. Skala och skär päronen i tärningar ”mire poix” (använd mandolin).
  3. Finhacka mandeln och myntan.
  4. Blanda allt och smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda ned fikonen och lägg upp på fat.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer