Fikonsallad med päron och mynta

Fikonsallad med päron och mynta
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Fikonsallad med päron och mynta

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

10 ingredienser

Ett jättegott tillbehör att servera till ost. Receptet räcker till cirka 4-6 personer.

Se fler recept från

Tinas julkök

Ingredienser

  • 8 färska fikon
  • 2 päron Anjou
  • 0,75 dl sötmandel, skalad
  • 1 kruka pepparmynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • peppar
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Skiva fikonen och lägg i en skål.
  2. Skala och skär päronen i tärningar ”mire poix” (använd mandolin).
  3. Finhacka mandeln och myntan.
  4. Blanda allt och smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda ned fikonen och lägg upp på fat.