Passionsfruktsparfait med citrussallad

Passionsfruktsparfait med citrussallad
Foto: TV4

En uppfriskande syrlig efterrätt med smak av glögg och jul.

Se fler recept från

Tinas julkök


16 december 2011

Du behöver

Parfait

  • 10 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 8 st passionsfrukter
  • 1,5 dl vit glögg
  • 0,5 st citron, zest och saft
  • 5 dl grädde, lättvispad

Citrussallad

  • 2 st grapefrukter
  • 2 st apelsiner
  • 1 st granatäpple
  • 1-2 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Parfait
    Vispa socker och äggulor pösigt.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ned med glöggen, passionsfrukten och citronzesten samt saften.
  3. Blanda sedan ned grädden och lägg upp i form och ställ in i frysen i ca 3 timmar (gärna över natten).
  4. Citrussallad
    Filea grapefrukten och apelsinen, lägg i en skål.
  5. Rulla granatäpplet så att kärnorna lossnar.
  6. Bryt upp och pilla ner kärnorna i salladen.
  7. Ringla över lönnsirapen.
  8. Ställ kallt tills servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept