Citronpudding
Citronpudding
12 ingredienser
35 min
Citronpudding som serveras med en fruktig sorbet. En underbar sommardessert!
Se fler recept ur
Ingredienser
Citronpudding
- 3 ägg
- 50 g smör
- 3 dl florsocker, spar 1 dl till vispning av äggvitorna
- 1 citron, skalet av en liten
- 1 dl citronsaft, saft från cirka 1.5 st citron
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
Sorbet
- 2 dl mango, frusen
- 2 dl frysta hallon
- 1-2 frusna bananer
- 2 dl frysta jordgubbar
- 1-2 msk äppeljuice, om den känns för tjock
Gör så här
Citronpudding
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Separera äggula och vita.
- Blanda citronskal, 2 dl florsocker och smör i en food processor och tillsätt citronjuice, äggulor och mjöl.
- Mixa alltsammans med lite mjölk i taget till en slät krämig massa.
- Häll upp krämen i en stor skål.
- Vispa äggvita med resterande socker till en luftig maräng, vänd försiktigt samman massan med maräng och lägg upp i 6 stycken lättsmörade ugnsfasta portionsformar.
- Baka i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
- Låt puddingen sätta sig cirka 10 minuter innan servering.
Sorbet
- Du kan givetvis ta färska bär men ge dem en timme i frysen innan du mixar dem.
- Mixa snabbt i food processor och servera en rejäl kula sorbet på dem varma
- citronpuddingen.
- Konsistensen kan variera beroende på hur fryst frukten är, tina den lite så behöver du inte spä med äpplejuice.