Helgrillad ekologisk utegris

Helgrillad ekologisk utegris
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Helgrillad ekologisk utegris

9

19 ingredienser

Helgrillad gris som kryddats med örtig rub!

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

Rub till en liten gris (Ca 15-20 kg)

  • 2 citroner, skal
  • 3 msk paprikapulver, rökt
  • 2 msk malen koriander
  • 3 msk malen stjärnanis,
  • 1 dl enbär, fint krossade
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Krydd mopp (Gör x 3 för en liten gris)

  • 3 dl ljus öl (eller äppelcider)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 3 msk worcestersås
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen stjärnanis,
  • 2 msk enbär, krossade
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Rub till en liten gris
    Blanda samman och gnid in köttet från insidan.
  2. Krydd mopp
    Koka upp alla ingredienser och låt koka i cirka 10 minuter, låt svalna och moppa var 30:e minut på köttet under grillningen.