Dillkött med pressad potatis
Dillkött med pressad potatis
16 ingredienser
Dillkött, kokt kalv i sötsyrlig dillsås. Servera med pressad potatis.
Ingredienser
- 1-1,5 kg kalvbog benfri skuret i grytbitar (eller högrev)
- 2 morötter
- 8-10 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 10 vitpepparkorn
- 3-4 lagerblad
- 2 knippen dill
- smör, till fräsning
Dillsås
- buljongen från koket
- 3 dl vispgrädde
- ev majsstärkelse, till redning
- 2 msk strösocker
- 1 msk ättiksprit 12 %
- vitpeppar, ur kvarn
Tillbehör
- potatis, pressad
- grönsallad, med raspad färsk pepparot och lite olivolja
Gör så här
- Sautera grytbitarna med lök ,vitlök och morötter , tillsätt kryddorna , dillstjälkar (spara resten till såsen) och vatten så det täcker köttet och låt sjuda på svag värme i 1- 1 ½ timme.
- .Sila av buljongen och koka ihop med övriga i ingredienser till såsen, smaksätt med ättika , socker och salt/peppar.
- Till sist, hacka ner färsk dill och blanda ner i såsen .
- Servera dillköttet med kokt pressad potatis och en grönsallad..