Pizza på grillen ”3 formaggio”

21 röster
45 min
4 pizzor

Lägg pizzan på grillen! Att grilla pizza är både enkelt och väldigt gott. Tina Nordströms variant med chèvreost, blåmögelost och gräddost är svårslagen.

45 min
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

Pizzadeg

  • 0,25 förp jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • ca 2 msk olivolja, till pensling av brödet innan du grillar det

Fyllning

  • 1-2 schalottenlökar, finhackade
  • 100 g mjuk krämig gräddost
  • 100 g chèvreost
  • 100 g blåmögelost
  • olivolja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och låt jäsa i ca 30 min.
  2. Kavla ut degbitarna och grädda direkt på grillgallret, eller baka direkt på en upphettad baksten i grillen så att degen blir frasig och gyllenbrun.
  3. Lägg på fyllningen och grädda i ca 10-12 minuter (lägg gärna över en folieform som lock de sista minuterna så att osten smälter). Avsluta med att toppa pizzan med hackad schalottenlök, olivolja och färsk rosmarin.
24 november 2014