Korv Stroganoff med rökt fläsk, paprika och rosmarin

Korv Stroganoff med rökt fläsk, paprika och rosmarin
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Korv Stroganoff med rökt fläsk, paprika och rosmarin

9 ingredienser

30 min

Tinas recept på en riktigt god korv stroganoff. Viktigt är att använda en god falukorv - det gör stor skillnad.

Ingredienser

portioner
  • 300 g falukorv
  • 150 g rökt fläsk, i bit
  • 1 förp grillad paprika (med spad)
  • 3 klyftor vitlök
  • 7 steklökar
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk färsk rosmarin (eller torkad)
  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Dela korven i halvmånar och skär fläsket i stora kuber.
  2. Ta upp paprikorna ur burken och skär dom i tjocka strimlor.
  3. Skala lökarna och krossa vitlökarna med kniven.
  4. Fräs på fläsket, löken, vitlöken och kryddorna. Ta i paprikorna med spad, de krossade tomaterna och korven. Låt sjuda i 15-20 minuter.
  5. Häll i grädden, låt det hela koka upp. Häll upp i kåsor och ät med bröd och saltgurka.