Timjandoftande chiligryta

Timjandoftande chiligryta
Foto: TV4

Billigt, mustigt och gott.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • salt och svartpeppar
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 burk krossade tomater eller hela
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1-2 klyftor vitlök, delade
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk vita bönor ca 400 g
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Fräs lök och paprika mjukt i matfett och lägg i gryta. Fräs sedan färsen lite i sänder och lägg i. Krydda, smula ner buljongen och späd med 1 dl vatten.
  2. Slå i tomaterna och låt grytan småkoka under lock ca 45 minuter.
  3. Vänd ned de avrunna bönorna, hetta upp och servera med vitt bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept