Thailändska köttbullar

Thailändska köttbullar
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Thailändska köttbullar

13 ingredienser

20 m

Köttbullar är alltid en populär vardagsfavorit. Här har vi en ny härlig version med inspiration från Thailand! Om du inte har en matberedare kan du blanda pastaingredienserna i en mortelstöt istället, det blir lite tjockare men ger samma smak. Servera köttbullarna som de är eller med kokt ris. Varje portion innehåller 462 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl färsk koriander, stjälkar och blad separerade
  • 1 msk solrosolja
  • 400 ml kokosmjölk, med reducerad fetthalt (1 burk)
  • 200 g broccoli, putsad med mjuk stam
  • 250 g sockerärtor
  • 1 msk soja, reducerad och salt
  • 2 tsk fisksås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda färsen med lite salt och peppar och forma till 12–16 köttbullar.
  2. Lägg chili, vitlök, gröna delar av salladslöken, korianderstjälkarna och en skvätt vatten i en minimatberedare. Mixa tills du har en slät pasta.
  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna på hög värme och stek köttbullarna tills de får färg överallt. Ta ur köttbullarna från pannan och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt sedan resten av oljan i pannan och stek den gröna pastan i 2–3 minuter tills den är aromatisk. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.
  5. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och tillsätt broccolin och sockerärtorna. Smaka av med soja och fisksås och låt koka i 3–4 minuter tills grönsakerna är möra och köttbullarna genomstekt.
  6. Servera rätten med korianderblad och den vita delen av salladslöken.