• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Thai green curry med morotssallad

Thai green curry med morotssallad
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Thai green curry med morotssallad

5 steg att laga

24 ingredienser

Supergod vardagsthai där allt tillagas smidigt i en och samma gryta. Tillsammans med en krispig morotssallad i thaidressing blir detta underbart gott!

Ingredienser

Thai curry

  • 500 g lammfärs
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 2 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1-3 msk grön currypasta (beroende på hur stark du vill ha grytan)
  • 1-2 tsk fisksås
  • 2 tsk rörsocker
  • 100 g sockerärtor
  • 1 kruka thaibasilika
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Morotssallad

  • 4 morötter
  • 1 salladslök

Dressing

  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 limefrukter
  • ca 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1,5 msk sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Thaicurry
    Hacka lök i klyftor, paprika i mindre bitar, morot i slantar och skiva ingefära tunt.
  2. Hetta upp olja och stek currypaste i en gryta under omkörning i 2-3 minuter. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får färg och smular sig.
  3. Häll över kokosmjölk. Smaksätt med fisksås, socker, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter. Vänd i alla grönsaker och koka tills det mjuknat något. Vänd slutligen i hackad basilika (spara några hela blad till garnering).
  4. Morotssallad
    Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Skala och riv morötterna grovt. Skiva salladslöken. Blanda ihop allting i en skål.
  5. Servera thaicurryn med morotssalladen. Garnera grytan med thaibasilika.