Supergod vardagsthai där allt tillagas smidigt i en och samma gryta. Tillsammans med en krispig morotssallad i thaidressing blir detta underbart gott!
Se Zeina Mourtada laga receptet
Ingredienser
Thai curry
500 g lammfärs
1 rödlök
1 röd paprika
2 morötter
3-4 cm färsk ingefära
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1-3 msk grön currypasta (beroende på hur stark du vill ha grytan)
1-2 tsk fisksås
2 tsk rörsocker
100 g sockerärtor
1 kruka thaibasilika
olja, till stekning
salt
peppar
Morotssallad
4 morötter
1 salladslök
Dressing
1 röd chilifrukt, finhackad
2 limefrukter
ca 0,5 dl japansk soja
2 msk rörsocker
2 msk fisksås
2 tsk sesamolja
1,5 msk sesamfrön
1 kruka färsk koriander, finhackad
Gör så här
Thaicurry
Hacka lök i klyftor, paprika i mindre bitar, morot i slantar och skiva ingefära tunt.
Hetta upp olja och stek currypaste i en gryta under omkörning i 2-3 minuter. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får färg och smular sig.
Häll över kokosmjölk. Smaksätt med fisksås, socker, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter. Vänd i alla grönsaker och koka tills det mjuknat något. Vänd slutligen i hackad basilika (spara några hela blad till garnering).
Morotssallad
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Skala och riv morötterna grovt. Skiva salladslöken. Blanda ihop allting i en skål.
Servera thaicurryn med morotssalladen. Garnera grytan med thaibasilika.